Žaidimas Kelmės krašto muziejaus lankytojams

Kelmės krašto muziejus įsikūręs Kelmės dvaro rūmuose. Muziejaus ekspozicijos išdėstytos trijuose šio ansamblio pastatuose: rūmuose, vartuose ir svirne.

Kelmės dvaro ansamblis – valstybės saugomas kultūros paveldo objektas, vertinamas kaip retai išlikusi baroko stiliaus Lietuvos provincijos dvaro sodyba. Kelmės dvaras gausiai lankomas objektas, organizuojantis ne tik ekskursijas, bet ir edukacijas vaikams ir suaugusiems.

TECHNINIAI SPRENDIMAI

Animacija
Progresas, statistika
Interaktyvumas
Kompiuteryje ir telefone

IŠŠŪKIAI

Kelmės dvaras – vieta, kur pirmiausiai Lietuvoje prasidėjo 1831 metų sukilimas prieš carinę Rusiją. 2021 metais, minėdamas šią sukaktį, Kelmės muziejus organizavo renginius ir atsirado poreikis sukurti įdomų, įtraukiantį ir pamokantį žaidimą „Kelmės dvaras – 1831 m. sukilimo lopšys“. Mokymas turėjo būti vienodai įdomus tiek vaikams, tiek suaugusiems. 

MŪSŲ SPRENDIMAS

Siekiant atliepti kliento lūkesčius, kūrėme ne standartinį e. mokymą, o interaktyvaus turinio žaidimą, patrauklų įvairaus amžiaus lankytojams. Pasitarę su klientu sukūrėme trijų skirtingų dalių žaidimą, su animuota grafika, užkadriniu balsu ir interaktyviomis užduotimis:  – Jo pirmoji dalis pateikiama, kaip interaktyvi istorinė viktorina, papildyta animacijomis ir klausimais iš 1831 m. sukilimo temos. 

 

– Antroje žaidimo dalyje kvietėme visus pabūti XIX a. I pusės ginkluotės ekspertais ir pagilinti žinias apie to meto sukilėlių naudotus ginklus bei aprangą. Visą šios dalies medžiagą pateikėme per animacininius elementus ir interaktyvias, mąstymą skatinančias užduotis su iliustracijomis.

 – Trečioje dalyje klausimai buvo pateikiami animuotuose žemėlapiuose.

Peržiūrėti galite čia
DEMO VERSIJA
REZULTATAI

 

  • Kliento norai ir lūkesčiai patenkinti – interaktyviu žaidimu jau džiaugiasi muziejaus lankytojai ir gilina žinias apie 1831 m. vykusį sukilimą. 
  • Modernus žaidimas leidžia muziejui save pozicionuoti kaip modernią ir inovatyvią įstaigą, žengiančia koja kojon su šiuolaikinėmis technologijomis.